top of page

!וולקאם

תמונת הסופר/תאבי יולזרי

לאיזה מבחנים אני מלמד ב 2023?

עודכן: 17 במרץ 2023

בגלל שכל הזמן שואלים אותי אם אני מכין למבחן כזה ולמבחן כזה ולמבחן כזה ולמבחן כזהההה, כתבתי את הפוסט הבא שפשוט מרכז את כל המבחנים שאני מכין אליהם לפי קבוצות של מבחנים מסוגים דומים. בגדול, אפשר לחלק את המבחנים שאני מכין אליהם לשתי קבוצות:

  1. מבחני רמה באנגלית: מבחנים שנועדו לבדוק את - שימו לב לזה - רמת האנגלית של נבחנים שמועמדים ללימודים באנגלית או שמבקשים ויזת הגירה / עבודה לקנדה, אנגליה או אוסטרליה.

  2. מבחני הגיון סטייל פסיכומטרי - למועמדים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים בארץ ובעולם.


והנה המבחנים.


מבחני רמת אנגלית (English Proficiency Tests)

מבחן TOEFL - קיצור של Test of English as a Foreign Language. מבחן אמריקאי ממוחשב הנדרש בעיקר לטובת לימודים בארה״ב. ניתן לעשות אותו גם לטובת הגירה לקנדה או לאוסטרליה.

מבחן IELTS - קיצור של International English Level Testing System. מבחן אנגלי שעובר תהליך מחשוב כיום אך עדיין לא ממוחשב ברוב מדינות העולם ונדרש בעיקר לטובת לימודים/עבודה באנגליה. ניתן לעשות אותו גם לטובת הגירה לקנדה או לאוסטרליה.

מבחן PTE - קיצור של Pearson Test of English. האח ה(יחסית) חדש של TOEFL ו IELTS. מבחן ממוחשב שניתן לעשות לטובת הגירה לקנדה או לאוסטרליה.


מבחן DUOLINGO - מבחן חדש יחסית להערכת רמת אנגלית. מצד אחד לא כזה הרבה אוניברסיטאות מקבלות אותו, מצד שני עושים אותו מהבית במקום ממרכז בחינות. המבחן הוא ממוחשב אדפטיבי (בשונה מחבריו שהם ממוחשבים אך לא אדפטיבים), והוא קצר משמעותית משאר מבחני רמת האנגלית - אורכו שעה בסך הכל.

מבחן TOEIC - קיצור של Test of English for International Communication. מבחן פחות נפוץ מהקודמים, הנדרש על ידי מקומות עבודה מסוימים בחו״ל.

מבחן אמי״ר - קיצור של אנגלית מיון רמות. מבחן רמת אנגלית לישראלים לפני או במהלך תואר ראשון. המבחן הוא חלופה לציון האנגלית בפסיכומטרי ועל פי הציון בו קובעות אוניברסיטאות ומכללות בישראל את רמת האנגלית של המועמדים / הלומדים לתואר ראשון.

מבחן אמיר״ם - קיצור של אנגלית מיון רמות ממוחשב. האח הממוחשב (והאדפטיבי) של מבחן אמי״ר. כולל את אותם שלושה סוגי שאלות כמו מבחן אמי״ר, בפורמט אחר.


מבחני הגיון

מבחן GMAT - אני מפסיק עם הקיצורים כי אין לי כוח לזה וזה לא מעניין אף אחד. מבחן GMAT הוא מבחן ממוחשב ואדפטיבי הנדרש ממועמדים לבתי ספר למנהל עסקים בארה״ב בעיקר אבל גם מחוצה לה. חלק מבתי הספר למנהל עסקים בארץ דורשים רק את החלק הכמותי של המבחן.

מבחן GRE - מבחן ממוחשב ואדפטיבי הנדרש ממועמדים לתארים מתקדמים (שני ושלישי) בארה״ב בעיקר אבל גם מחוצה לה.

מבחן SAT - ההשראה לפסיכומטרי הישראלי. מבחן אמריקאי ותיק שעוברים מועמדים לקולג׳ (תואר ראשון) בארצות הברית.

מבחן ACT - החלופה למבחן SAT

מבחן LSAT - מעין מבחן SAT ייחודי לבתי ספר למשפטים

מבחן BMAT* - מבחן למועמדים לבתי ספר לרפואה באנגליה, סינגפור, ספרד והולנד

מבחן IMAT* - מבחן למועמדים לבתי ספר לרפואה באיטליה

מבחן UCAT* - מבחן למועמדים לבתי ספר לרפואה באנגליה


מבחן HUMAT - מבחן חדש יחסית למועמדים לבית הספר לרפואה באוניברסיטת Humanitas באיטליה

פסיכומטרי - מה יש לומר על הפסיכומטרי חוץ מזה שאין בן אדם שאני פוגש ולא משנה מה הגיל שלו שלא מספר לי כמה הוא או היא קיבלו בפסיכומטרי.

פסיכוטכני - מבחן מיון ממוחשב למועמדים למקומות עבודה שונים ולמכללות שונות.

מבחן מימ״ד - מבחן מיון ממוחשב למועמדים ללימודים במכינות אקדמיות. מעין פסיכומטרי בסיסי יותר.


* אני לא מבין כלום במקצועות הרפואה (ביולוגיה, פיסיקה, כימיה), ולכן ההכנה שאני עושה למבחני המיון לבתי ספר לרפואה נוגעת רק בפרק ההגיון (reasoning) שיש בכל אחד מהמבחנים האלה.


אז מה עכשיו?

קודם כל, יש לי ממש כאן באתר בלוג עשיר בתכנים, אז מוזמנים לקרוא על המבחן סלאש מבחנים שאתם עתידים לעשות. אם יש לכם שאלות, למה שלא תקבעו לנו שיחת יעוץ חינם ונוכל לדבר על זה? אתם יכולים גם פשוט לשלוח ווטסאפ. בהצלחה!

0 תגובות

Comments


!וולקאם

bottom of page