top of page

!וולקאם

תמונת הסופר/תאבי יולזרי

הכנה לטופל: 39 טיפים למבחן TOEFL

עודכן: 15 בפבר׳

איך עושים הכנה לטופל כמו שצריך ועוברים מבחן TOEFL (לאו דווקא עם קורס טופל)?


אם הגעתם לפה, אתם כנראה בשלבים של הכנה ל TOEFL. לא משנה אם בחרתם בלימודים למבחן TOEFL לבד, בקורס TOEFL קבוצתי, בשיעורים פרטיים ל TOEFL, או באמצעות קורס TOEFL אונליין, הנה 39 טיפים שיעזרו לכם בהכנה לטופל. הטיפים מחולקים לשש קבוצות:


 

רוצים להצליח ב TOEFL? הצטרפו לקורס TOEFL האינטרנטי שלי, שמתקיים על המחשב שלכם בבית וכולל את כל מה שצריך לדעת כדי לעבור בהצלחה את המבחן. רוצים עוד פרטים ו/או להרשם לקורס הקרוב? שלחו לי הודעה כאן למטה או ווטסאפ עכשיו!

 

יאללה, בואו נתחיל.

טיפים כלליים ללימודים למבחן TOEFL (הכנה לטופל)


  • הכירו היטב את הפורמט - את מבנה מבחן TOEFL ואת סוגי השאלות במבחן TOEFL. המבחן הוא ארוך ואינטנסיבי, ולא כדאי להיות מופתעים באמצע. במהלך הכנה לטופל שימו לב שאתם יודעים את סדר החלקים של המבחן, את המבנה של כל חלק, את סוגי השאלות ואיך הולכים הציונים. כאן אפשר לראות טבלה המרכזת עבורכם את החלקים של המבחן, הזמנים, מספר השאלות וכמה הערות בצד.

מבנה מבחן טופל

  • הגדירו לעצמכם ציון יעד. ציון היעד יכול להיות המינימום הדרוש כדי להתקבל - בבתי הספר הטובים ביותר דורשים 100 פלוס ולפעמים גם 105 פלוס, ואילו בבתי ספר אחרים מסתפקים גם ב 80 ולפעמים אפילו פחות. עם זאת, יש לי תלמידים שלא רוצים לכוון למינימום הדרוש, ומחפשים להוציא את הציון הגבוה ביותר שהם יכולים, שזה סבבה לגמרי, אבל גם אז כדאי להגדיר ציון יעד מדיד, כדי שתוכלו לראות שאתם אכן מתקדמים בכיוון וכדי שלא יהיו אכזבות הנובעות מאי-בהירויות.

  • תנו לעצמכם מספיק זמן ללמוד. כמה זמן זה מספיק זמן? שאלה טובה. ככל שהפער בין רמת האנגלית שלכם והציון הנדרש גדול יותר, תצטרכו יותר זמן הכנה למבחן טופל, ולהפך. יש לי תלמידים שהפער הזה אצלם קטן, למשל תלמידים ברמת אנגלית גבוהה שצריכים ציון גבוה ותלמידים עם רמת אנגלית בינונית שצריכים ציון בינוני. במקרים כאלה הכנה לטופל יכולה לקחת ארבעה - שישה שיעורים של שעה וחצי כל פעם, פלוס בדיקה של כמה משימות כתיבה מרחוק, וזהו. לעומתם, יש לי תלמידים שרמת האנגלית שלהם בסיסית ושואפים לציון של 100 לפחות. במקרה כזה יש צורך בעבודה אינטנסיבית על הבסיס של השפה - כולל בניית אוצר מילים רלוונטי והולם וכולל חיזוק היכולת לקרוא ולהבין טקסט באנגלית - לפני שבכלל ניגשים להכנה למבחן TOEFL. במקרים כאלה ההכנה יכולה לארוך גם שלושה-ארבעה חודשים.

  • בחרו תאריך למבחן מתוך מועדי TOEFL בישראל והרשמו מוקדם ככל האפשר. לא מעט אנשים מתחילים ללמוד למבחן עם מושג עמום לגבי מתי הם רוצים להבחן. ככל שדוחים את ההרשמה למבחן TOEFL אתם - א׳ מסתכנים בכך שיגמרו המקומות בתאריכים הרצויים מבחינתכם ו ב׳ לומדים בצורה לא ממוקדת כי אין לכם את הרעל שמקבלים כשיש דדליין. אז כבר בתחילת הלמידה הרשמו למבחן וקבעו דדליין.

הכנה ל TOEFL

  • קחו בחשבון אפשרות שתצטרכו להבחן שוב. משהו חשוב לדעת לגבי הכנה למבחן TOEFL אני מכוון את התלמידים שלי לעבור את המבחן בציון רצוי מבחינתם כבר בנסיון הראשון, אבל לעיתים דרוש יותר מנסיון אחד כדי להגיע ליעד. קחו בחשבון שניתן לגשת למבחן נוסף כל 12 ימים, אבל שזה לא בהכרח רעיון טוב לגשת למבחן-אחרי-מבחן-אחרי-מבחן בלי ששיפרתם מהותית את מה שדרוש שיפור. כבר הגיעו אליי בעבר אנשים שעשו את ה TOEFL חמש, שש ו(השיא!) שמונה פעמים ולא הגיעו לציון הדרוש. בקיצור, גם מבחינת ההערכות הנפשית, גם מבחינת עלות וגם מבחינת דדליינים להרשמה ללימודים, עדיף לעבור בפעם הראשונה אחרי הכנה טובה, ומקסימום לשפר את מה שדרוש שיפור ולעבור בפעם השניה.

  • בנו לכם תכנית לימודים אישית. כל אחת וכל אחד ונקודות החוזק והחולשה שלהם. זה נכון שיש נקודות חולשה גנריות כמו למשל שכמעט כולם לא יודעים לכתוב כמו שצריך (ולא מעט גם לא יודעים לקרוא כמו שצריך, זה מאוד קשור), אבל לפעמים יש גם עניינים אחרים. בגדול אפשר לחלק את נקודות החולשה לשלושה סוגים: א. חולשות תוכן - אתם מתקשים בנושאים מסוימים, למשל אוצר מילים, שליטה בכללי התחביר. ב. חולשות פורמט - אתם טועים בשאלות ספציפיות, למשל שאלות except בקריאה או שאלות what did x mean when he said… בשמיעה. ג. חולשות אסטרטגיה - אתם מתקשים למשל לשמור על קצב עבודה מתאים (אצל הרוב זה אומר שנתקעים ומתקדמים לאט מדי, אבל יש לא מעט שאצלם זה מתבטא בלרוץ מהר מדי ולטעות הרבה סתם). עניין אחר יכול להיות שאתם לא מצליחים לסכם בכתב בצורה אפקטיבית תוך כדי שמיעה. במיוחד אם אתם צריכים ציון גבוה ב TOEFL, אף אחד מארבעת החלקים לא יכול להיות חלש. לכן, תכנית העבודה צריכה להתאים לכם ולחזק את נקודות החולשה הספציפיות שלכם.

  • השתמשו בחומרי למידה טובים. ככל שתשתמשו בחומרי לימוד טובים יותר בהכנה ל TOEFL, תהיו מוכנים טוב יותר לשאלות האמיתיות ביום המבחן. חומרי לימוד טובים הם פשוט כאלה שקרובים לשאלות של המבחן האמיתי, והנה כמה מהם, מחולקים לחומרים חינמיים ואחריהם חומרים בתשלום: TOEFL TPO: מדובר ב 55 מבחנים מלאים (בפורמט הישן אמנם, אבל אפשר לעשות את ההתאמות) שאפשר לתרגל ב Practice Mode, כלומר בלי זמנים ועם אפשרות לבחור איזה חלק/ים לתרגל וגם ב Test Mode. TOEFL iBT Interactive Sampler: התוכנה החינמית הזו כוללת מבחן TOEFL לדוגמה. אמנם מדובר במבחן מקוצר, אבל בהחלט אפשר להבין מההתנסות בו איך עובד המבחן האמיתי, גם מבחינת פורמט וגם מבחינת תוכן. המבחן כולל קטעי קריאה ושמיעה וגם דוגמאות לתשובות לחלקי הדיבור והכתיבה. TOEFL iBT Quick Prep: אוסף של קבצי פדף הכוללים שאלות לדוגמה מכל ארבעת החלקים של המבחן, וגם קטעי שמיעה בצורת קבצי MP3 (רק ב volumes 3 and 4). TOEFL iBT Sample Questions: קובץ פדף שמכיל כחצי ממבחן טופל אמיתי, עם שאלות מכל ארבעת החלקים. הקובץ כולל חלקי דיבור וכתיבה מלאים, קטע קריאה אחד עם שאלות ושני טקסטים דמויי קטעי שמיעה עם שאלות (אין כאן את קטעי השמיעה עצמם). official TOEFL prep books: שלושת ספרי ההכנה הרשמיים של ETS ללימודים למבחן TOEFL. הספר המקורי, The Official Guide to the TOEFL Test, הוא בחציו הראשון ספר הסבר על המבחן, חלקיו, השאלות וכל מה שצריך לדעת, ובחציו השני יש שלושה מבחנים לדוגמה. שני ההמשכים שלו, Official TOEFL iBT Tests Volumes 1 and 2, כוללים חמישה מבחני דוגמה מלאים כל אחד. כל ספר עולה 20 - 25 דולר לפני משלוח. קורס TOEFL אונליין של אבי יולזרי (היי!): כולל גישה למערכת אינטרנטית עם מעל אלפיים שאלות, בדיקה של תשובות דיבור וכתיבה וגם אפשרות להוספת שיעורים חיים איתי.

הכנה לטופל תביא אותך אולי ל MIT

  • שפרו את אוצר המילים שלכם. שפה היא הרבה יותר מאוצר מילים, אבל היא בראש ובראשונה מילים. ככל שתכירו יותר מילים תוכלו לעשות שימוש טבעי ומדויק יותר בשפה, להבין יותר בקלות טקסטים וקטעי שמיעה, ובאופן כללי לעשות חיים משוגעים. למזלכם הכנתי לכם מערכת חמודה ללמידת אוצר מילים באתר Quizlet. הצטרפו, פתחו חשבון, התחברו לכיתה, הורידו את האפליקציה והתחברו גם דרכה, ויאללה, כל יום עשרים דקות של משחק באתר או באפליקציה ותוך שבועיים שלושה תתחילו להרגיש שאתם יודעים הרבה יותר מילים ושאתם מצליחים בקלות רבה יותר להבין מה שאתם קוראים ושומעים.

  • הכירו היטב את סוגי השאלות האמריקאיות במבחן. שני חלקיו הראשונים של המבחן - חלק הקריאה וחלק השמיעה - כוללים שאלות רבות בררה, ולחלקן יותר מתשובה אחת. השאלות האמריקאיות במבחן שוות בין נקודה לשתיים ותמיד מגדירות לכם כמה תשובות נכונות יש בהן. בחלק השמיעה כל שאלה שווה נקודה. לרוב השאלות רק תשובה נכונה אחת, אבל לחלקן שתיים. לדוגמה:

toefl listening question

בחלק הקריאה יש שאלות אמריקאיות עם תשובה אחת ועם שתי תשובות, והן שוות נקודה כל אחת:

toefl reading question

השאלה העשירית והאחרונה במקבץ השאלות על כל טקסט מתוך שני הטקסטים שתקבלו בחלק הקריאה היא שאלה שונה מהאחרות - מדובר בשאלת סיכום טקסט שכדי לענות עליה תצטרכו לבחור מתוך ששה משפטים את השלושה הטובים ביותר שביחד אמורים לייצר סיכום קצר של הטקסט כולו, או לחלופין לבחור מתוך רשימה של משפטים את המשפטים הנכונים בהתאם לסיווג מסויים המוכתב מראש, בדרך כלל בצורה של טבלה. השאלה הזו שווה 2 - 3 נקודות וניתן לקבל ניקוד חלקי אם בחרתם את רוב המשפטים הנכונים למעט אחד:

toefl reading summary question



לפני שאתם ממשיכים לחלק השני של הפוסט הזה, בדקו את מצב אוצר המילים שלכם עם Quizlet:


והמשיכו לקרוא טיפים נוספים של הכנה למבחן TOEFL - טיפים ליום המבחן.



רוצים להצליח ב TOEFL? הצטרפו לקורס TOEFL האינטרנטי שלי, שמתקיים על המחשב שלכם בבית וכולל את כל מה שצריך לדעת כדי לעבור בהצלחה את המבחן. רוצים עוד פרטים ו/או להרשם לקורס הקרוב? שלחו לי הודעה כאן למטה או ווטסאפ עכשיו!

コメント


!וולקאם

bottom of page